ISTORIJAT

U 2014. godini, nakon višegodišnjeg prijateljstva, Eric Ponsen i Đorđe Petrović odlučili su da započnu poslovnu avanturu pod imenom Companies Connected. Inicijalna ideja je bila da se kompanije iz Holandije povežu sa kompanijama u Srbiji i dodatno razvije saradnja između dve zemlje. Holandija je izabrana s obzirom na to da je gospodin Ponsen rođen tu, ali i gde je imao impresivnu poslovnu karijeru, pošto je radio za Philips Light Group, Sales Management Sperry Remington, Privrednu komoru, bio je direktor i osnivač Beauty Line Nederland…

Za kratko vreme od nastanka, firma je uspela da dobije značajne kompanije kao svoje klijente i sarađuje sa njima na velikim projektima.

Nažalost, 2016. godine gospodin Ponsen je iznenada preminuo. Uprkos ogromnom gubitku, Đorđe Petrović je odlučio da nastavi dalje sa kompanijom koju su on i njegov prijatelj započeli i napravi od nje jednu vrstu legata. 

Eric Ponsen

Sadašnjost

Danas smo lideri i najprepoznatljivija kompanija u regionu Zapadnog Balkana kada se govori o radu sa porodičnim kompanijama.

Kroz naš dosadašnji rad smo:

 • sarađivali sa nekim od najvećih svetskih i holandskih kompanija
 • bili angažovani od strane holandske države
 • radili na međunarodnim projektima
 • pomogli mnogim kompanijama iz regiona da svoje poslovanje podignu na jedan viši nivo
 • pomogli mnogim kompanijama iz regiona da uspešno prenesu poslovanje sa generacije na generaciju 

Eksperti smo u oblastima:

 • strategije
 • finansija
 • prodaje
 • operacija (Lean&Kaizen metodologija)
 • marketinga
 • HR-a
 • porodičnih biznisa

O našoj stručnosti dodatno govori i to da radimo kao konsultanti na projektima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Naš konsultantski tim

Đorđe Petrović

Vlasnik Companies Connected, kroz karijeru radio sa nekim od najvećih svetskih kompanija, osnivač platforme “Ja, Preduzetnik”, autor knjiga “Savremena porodična kompanija” i “Umetnost preduzetništva.

Oblast ekspertize: strategija, rad sa porodičnim kompanijama na profesionalizaciji i tranziciji

Igor Petković

Dugogodišnje iskustvo u bankarskoj industriji, CFO u “Banka Poštanska štedionica” a.d, Head of Corporate “AIK Banka”, generalni direktor “FRUVITA” doo, generalni direktor “Rafinerija nafte A.D. Beograd”. 

Oblast ekspertize: finansije, strategija, rad sa porodičnim kompanijama na profesionalizaciji

Danko Pavlović

U bankarstvu na svim pozicijama Front Office-a u rasponu od Account manager-a za MSP do člana Izvršnog odbora i CMO, komercijalni direktor u kompaniji “Rafinerija nafte A.D. Beograd”, bivši direktor i suvlasnik kompanije Road Link doo, 

Oblast ekspertize: prodaja

Srđan Nonković

Preko 30 godina iskustva u projektima za unapređenje procesa širom regiona. Stečeno znanje prenosio je vodeći praktične seminare posvećene ovoj temi, ali je njegova karijera uglavnom obogaćena mnogim praktičnim projektima u uslužnim i proizvodnim kompanijama (preko 110 projekata)

Oblaste ekspertize: Lean&Kaizen

Jelena Popović Bujić

Generalna direktorka i druga generacija u porodičnoj kompaniji Iceberg Salat Centar. Dobila je nagradu EY Preduzetnik godine i prva je žena dobitnica te nagrade kod nas. Završila je FON u Beogradu, a potom i specijalističke studije iz marketinga po britanskom programu.

Oblast ekspertize: marketing

Andrija Gerić

Proslavljeni odbojkaš, dugogodišnji reprezentativac, olimpijski šampion, koji iza sebe ima zaista impozantnu karijeru. Nakon završene sportske karijere je završio studije psihologije i otpočeo svoju privatnu praksu, pa danas radi sa sportistima i kompanijama.

Oblast ekspertize: HR

KONTAKTIRAJTE NAS SADA ZA 30 MINUTA BESPLATNIH KONSULTACIJA!​